36. Kalp Haftası Resmi Açılış Töreni

Halkın; kalp sağlığı ile ilgili bilgi, bilinç ve farkındalıklarının arttırılması çalışmaları kapsamında, bu yılki sloganı “İyi Kalpler İçin Hep Birlikte” olan 36. Kalp Haftası etkinliklerinin kamuoyu ile paylaşılacağı resmi açılış töreni 16 Nisan Salı günü Taksim, Sofitel Otel’de oyuncu, manken Sevilay Öztürk’ün sunumuyla gerçekleşti. Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, İstanbul Vali Yardımcısı Sn. Nail Anlar, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Koç Üniv. Hemşirelik Fakültesi Dekanı Ayişe Karadağ’ın açılış konuşmalarıyla gerçekleşen “36. Kalp Haftası Resmi Açılış Töreni” gerçekleşti. Konuşmaların ardından, Türk Kalp Vakfı’na destek sağlayan, büyük katkılarda bulunan kişilere verilen “Türk Kalp Vakfı Doç. Dr. Edip Kürklü Hizmet Ödülü” bu yıl, Türk Kalp Vakfı’na, en zor zamanlarda sağladığı büyük destekler ve anlamlı bağışlar nedeniyle, kimya sanayisinin duayen iş insanlarından, Türk Kalp Vakfı Mütevelli Üyesi Sn. Kürşat Özgün’e takdim edildi.

Ayrıca vakfın prestijli ödüllerinden olan “İyi Kalpli Ol” ödülü bu yıl, Türkiye’nin kalbine dokunan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına yaraşır, büyük coşku yaşatan         “Parla - 100. Yıl Marşı”nı Türk halkına armağan eden değerli sanatçımız Sn. Ender Eroğlu’na  takdim edildi. Resmi Açılış Töreni, Başkan Kenan Güven tarafından emeği geçen kişi ve kuruluşlara verilen plaket töreninden sonra sona erdi. Öğleden sonra halka açık olarak gerçekleştirilen kalp sağlığı konferanslarında, Prof. Dr. Bingür Sönmez / Memorial Şişli Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi “Kadınlarda Koroner Arter Hastalığı ve Östrojen Kullanımı” Prof. Dr. Türkan Ertuğrul / Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi “Dünden Bugüne Pediyatrik Kardiyoloji” Uzm. Dr. Hüseyin Deniz Kılıç / Türk Kalp Vakfı Kardiyoloğu “Koroner Arter  Hastalığı” Gülsevim Çeviker /Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi “Hemşire, hasta ilişkileri konularında uzman akademisyen hocalarımızın halkı bilgilendirdiği konferansla 36. Kalp Haftası programı devam etti.