Türk Kalp Vakfı Yararına

Afrika Moda Haftası Defilesi

Türk Kalp Vakfı yararına organize edilen “Afrika Moda Haftası Kapsamındaki” defile, 26 Nisan 2018 tarihinde Lazzoni  Hotel ‘de gerçekleşti.

Türk Kalp Vakfı’nın, kalp damar hastalıklarına karşı halkımızın uyarılması, bilinçlendirilmesi ve hastalanmadan önce sağlıklarına dikkat etmelerinin sağlanması ve yeni farkındalıklarının arttırılması çalışmalarının başında gelen ve bu yıl 30.su organize edilen Kalp Haftaları çerçevesinde gerçekleşen defilede, Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven yaptığı açılış konuşmasında,

“Vakıf olarak mesajlarımızın ulaşacağı alanların daha da genişlemesi ve daha çok kişiye ulaşmak amacıyla çok çeşitli etkinlikler yapıyoruz.

Vakfımızın farkındalık yaratma çalışmalarının başında gelen ve devlet takviminde yer alan, adı hafta olarak anılmasına rağmen, gerçekleştirilen etkinliklerin Mayıs, hatta Haziran Aylarına kadar sürdüğü, İstanbul ve çeşitli illerde gerçekleştirdiğimiz 30. sunu idrak ettiğimiz bu Kalp Haftasında programı çerçevesinde çok çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Bu etkinlikler bazen sportif, bazen kültürel, bazen sanatsal alanlarda olmakta. Ama asıl çıkış noktamız, kalp damar hastalıklarının en aza indirilmesi yolunda halka mesajlarımızla ulaşabileceğimiz her türlü aktiviteyi gerçekleştirmek.

Bu bağlamda; Avrupa, Asya, Afrika Moda Haftalarını organize eden Afweu’nun kurucusu Aydın Açık tarafından Türkiye’de ilk defa yapılan ve ev sahipliğimizde gerçekleşen bu organizasyon için teşekkür ediyoruz” dedi.

Gana, Nijerya, Fil Dişi, Jamaika, Angola gibi Afrika ülkelerinden tasarımcıların katıldığı, daha evvel Avrupa ve Asya ülkelerinde; Avrupa, Asya Moda Haftalarını organize eden Afweu’nun kurucusu Aydın Açık tarafından Türkiye’de ilk defa yapılan “Afrika Moda Haftası” defilesi renkli görüntülere sahne oldu.