Tatilde Sağlıklı Beslenme
Açık büfeler aşırı yeme riskini artırır. Her şeyden küçük porsiyonlar almak, yavaş yemek ve doygunluk hissine ulaştığınızda yemeyi bırakmak önemlidir. Tabak oluştururken yarısını sebzelerle, çeyreğini proteinle, kalan kısmını ise tam tahıllı karbonhidratlarla doldurmak dengeli bir öğün sağlar.
Tatilde ana öğünler arasında uzun saatler geçebilir. Yanınızda çiğ badem, ceviz, taze veya kuru meyve, yoğurt, kefir, galeta gibi pratik ve taşınabilir seçenekler bulundurabilirsiniz. Bu hem enerjinizi dengede tutar hem de metabolizmanın yavaşlamasını önler.
Tatilde sindirim sistemi yavaşlayabilir. Kabızlık ve şişkinlik gibi sorunlar yaşamamak için lif oranı yüksek sebze, meyve, tam tahıllar ve baklagiller tüketilmelidir.