Tatilde Sağlıklı Beslenme 2
Restoranlarda yemek yerken kızartmalar, hamur işleri ve kremalı yemekler yerine ızgara, buğulama veya fırınlanmış yiyecekler tercih edilmelidir. Garnitür olarak patates kızartması yerine salata veya haşlanmış sebze istenebilir. Sosların içeriğini sormak ve mümkünse sosları ayrı almak, fazla kalori alımını önler.
Tatilde alkol tüketimi artabilir. Ancak alkol tüketilecekse ölçülü olunmalı, yanında mutlaka su içilmeli ve tok karna tüketilmelidir. Tatlı ve şekerli kokteyller yerine sek şarap, soda ile karıştırılmış içkiler tercih edilebilir.
Tatlı tüketilecekse küçük porsiyonlarda ve tercihen günün erken saatlerinde yenilmesi önerilir. Dondurma, meyve tatlıları, sütlü tatlılar şerbetli tatlılara göre daha hafif alternatiflerdir.