10 Haziran 1975 tarihinde kurulmuş olan Türk Kalp Vakfı; kardiyoloji konusunda, kalp ve damar sağlığında bilinç oluşturarak, bu konuda koruyucu hekimlik sağlamakta, halkımıza tedavi hizmetleri sunmakta, aynı zamanda en yeni teknolojiyi takip ederek, halkımıza kaliteli, güvenli ve vakıf bilinci içinde kalp sağlığı hizmeti vererek hastalarımızın ve çalışanların memnuniyetini sağlamaktadır.

Bu bilinç ile 44 yıldır ulusal ve uluslararası alanlarda çalışmalarını sürdüren Türk Kalp Vakfı, halkımızı kalp damar hastalığına karşı uyarma ve bilinçlendirme çalışmalarıyla, insanların hastalanmadan sağlıklarını korumaları gerektiğini hatırlatırken, koruyucu hekimlik hizmeti de sunarak erken teşhisin iyileşme sürecini daha kısaltacağını vurgulamakta, böylece, insanların kendilerine daha dikkat etmesi gerektiğini göstererek, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesini sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Bu bilincin oluşması için fitili ateşleyen, Sn. Ahmet F. Ekmekçioglu, Sn. Doğan Gündüz, Sn. Doç. Dr. Edip Kürklü, Sn. Dr. M. Ali Işığıgür (Em. Amiral), Sn. Dr. Müh. H. Tahsin Önalp, Sn. İbrahim Bodur, Sn. İzzet İşman Sn. Mehmet Emin Karamehmet, Sn. Necmettin Bayramoğlu, Sn. Nezih Demirkent ve Sn. Süha Dağdeviren gibi iş insanları, askerler, akademisyenler ve basın camiasının ileri gelenlerinin yer aldığı değerli bir topluluğun insanlığa armağanı olan Türk Kalp Vakfı 44 yıldır çalışmalarını ilk günkü şevk ve titizlikle sürdürmektedir.

Büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürerek bir marka haline gelen Türk Kalp Vakfı, insanlığa adanan ve kalp sağlığı adına çok çeşitli projelerle daima kendini yenilemeyi başarmış ve halkın yanında yer almıştır.

Hepsi birbirinden değerli insanların mirasına sahip çıkarak onların çizdiği yoldan zamana ve şartlara uygun olarak yolumuza devam ederken, Vakfımızın bugünlere gelmesinde büyük emek ve çabaları olan, bu çok değerli aramızda olmayan büyüklerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık, huzur ve mutluluklarla dolu güzel bir yaşam diliyoruz.

Vakfımızın 44. kuruluş yıl dönümü coşkusunu büyük heyecanla kutuluyoruz.