Türk Kalp Vakfı tarafından, 20. Dünya Kalp Günü Etkinlikleri nedeniyle 29 Eylül 2019 Pazar Günü çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

29 Eylül Pazar Günü Caddebostan Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıda, açılış konuşmasında, herkesi kalp kahramanı olmaya davet ettiklerini belirten Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven kalp sağlığını korumayla ilgili uyarı ve hatırlatmalarda bulundu.

• Bireyler kendi kalp sağlıklarını kontrol altına almalı, kendi ve ailelerinin kalp damar hastalıkları riskini anlayarak güçlerini paylaşmalı ve onu iyileştirmeye çalışmalıdır.
  • Hükümetler ve Sağlık Bakanlıkları, kalp damar hastalıkları ile ilgili yatırım yaparak sorunun boyutunu tam olarak anlamalıdır.
  • Ülkeler ayrıca, kalp damar hastalıklarını azaltmak için,
  • Kapsamlı tütün kontrol politikaları
  • Yağ, şeker, tuz içeriği yüksek yiyecek alımını azaltan önlemler
  • Fiziksel aktiviteyi artırmak için yürüyüş ve bisiklet yolları
  • Alkolün kullanımını azaltma stratejileri
  • Çocuklar için sağlıklı okul yemekleri gibi müdahaleler uygulamalıdırlar.

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Oltulu, Türk Kalp Vakfı Onursal Başkanı Arb. Av. Çetin Yıldırımakın’ın da katıldığı programa Kadıköy sakinleri büyük ilgi gösterdi.

1-        Kalp sağlığı açısından nasıl bir çevre (Kadıköy) hayal ediyoruz konferansı

Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Serdar Fak moderatörlüğünde, “Kalp Sağlığı Açısından Nasıl Bir Kadıköy (Çevre) Hayal Ediyoruz?” konulu sempozyum gerçekleştirildi.

Kadıköy CHP Parti Üyesi Eczacı Güliz Kaptan ve Marmara Üniv. Öğrencilerinden Ayşenur Eriman’ın da katıldığı sempozyumda, yetişkin ve gençlerin kalp sağlığı ve çevre konusuna bakışları ve görüşleri ile ilgili bilgilere yer verildi.

2-        Klasik müzik resitali

Devlet Opera ve Bale sanatçısı Kerim Soysal yönetiminde keman, viola ve viyolonsel eşliğinde bir klasik müzik dinletisi gerçekleştirildi.

3-        Fotoğraf sergisi

Farklı beş dine mensup sanatçının objektiflerinden yansıyan “Cuma, Cumartesi, Pazar” adlı fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

4-           Bisiklet Turu

Bisikletliler Derneği tarafından, Kadıköy Kalamış Parkında bisiklet severlerin katıldığı “Dünya Kalp Gününde Kalbinizi Ödüllendirin” bisiklet turu gerçekleştirildi.

5-           15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Işıklandırılması

Dünya Kalp Federasyonu tarafından üyelerine gönderilen, Dünya Kalp Gününde her üye kuruluşun kendi şehrini simgeleyen bir yerin “kırmızıyla ışıklandırılarak” kalp sağlığına farkındalık yaratabileceğini belirten bir yazıya istinaden, 29 Eylül Pazar gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü “Kırmızı” ile renklendirildi.