TÜRK KALP VAKFI & İTALYAN KALP VAKFI “KALP SAĞLIĞI NETWORK PROJESİ” (THIN)

‘Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyaloğu - V Hibe Programı kapsamındaki “Türk-İtalyan Kalp Sağlığı Network Projesi” (THIN) basın toplantısı ve çalıştayı, Türk Kalp Vakfı paydaşlarından İtalya Kalp Vakfı proje ekibinin de katılımıyla ünlü sunucu Sevilay Öztürk’ün sunumuyla gerçekleşti.

Projenin, kalp sağlığı açısından kısa vadede Batman halkına, uzun vadede tüm Türkiye’ye sağlayacağı yararların anlatıldığı ve tanıtıldığı toplantıda, kalp damar hastalıklarından ölümlerin en aza indirilmesinde koruyucu hekimliğin ve bilgilendirmenin önemine değinildi.

164 okulda 5000 aileye ulaşmayı ve korunma programlarını destekleyici, geniş kalp sağlığı tanıtım ve eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği, Türk Kalp Vakfı ve İtalyan Kalp Vakfı arasındaki network çalışmalarının ve bilgi paylaşımının genişletilmesi gibi genel hedefleri olan proje Haziran 2020 tarihine kadar sürecek.

Türk Kalp Vakfı ve İtalya Kalp Vakfı’nın paydaş olduğu proje, “Batman’daki 06 -14 yaş grubu çocukların ailelerinin “çocukların kalp sağlığı konusunda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi” ile Türkiye genelinde Kalp Damar Hastalıkları riskinin azaltılmasına katkıda bulunacak bir proje olarak dikkat çekmektedir.

Projenin kalp sağlığı adına hayırlı olmasını temenni eder, katkıda bulunan herkese kalpten teşekkürlerimizi iletiyoruz.