İftarda Hangi Besinleri Tercih Etmeliyiz?

  • İftara peynir, zeytin, hurma gibi kahvaltılıklar veya çorba gibi hafif yemeklerle başlayıp 10-15 dakika sonra az yağlı et yemeği, sebze yemeği veya salatayla devam edebilirsiniz
  • Beyaz ekmek, pirinç pilavı gibi glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler yerine kan şekerini dengeli bir şekilde yükselten bulgur pilavı, kepekli ekmek veya kepekli makarna gibi besinleri tercih edin.
  •  İftarda aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine; sütlaç, güllaç, muhallebi gibi sütlü tatlılar veya meyve tatlılarını tercih edin.
  • Susama hissi duymasanız bile iftar ve sahur arasında sık sık su için. Suya ek olarak çay, kahve gibi  kafein içeren içecekler yerine süt, ayran, sade maden suyu, taze sıkılmış meyve-sebze suları, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edebilirsiniz.