Doymuş yağ ve trans yağ alımınızı azaltın. Sosis, salam, sucuk gibi doymuş yağ oranı yüksek işlenmiş et ürünleri yerine az yağlı/yağsız etleri tercih edin.
Et, tavuk, balık gibi besinleri pişirirken fırın, haşlama, ızgara gibi pişirme yöntemlerini tercih edin, kızartmalardan uzak durun.
Paketli ürün alırken etiket bilgilerini kontrol edin Trans yağ içermeyen, düşük sodyum içeriğine sahip besinlere öncelik verin.
Potasyum kan basıncının kontrolünde önemli etkiye sahiptir. Beslenmenizde muz, kuru meyveler, yeşil yapraklı sebzeler, kurubaklagiller gibi potasyum içeriği yüksek besinlere yer verin.
Tuz tüketiminize dikkat edin. Günlük 5 gramdan (yaklaşık 1 silme çay kaşığı) fazla tuz tüketmeyin.