Kurban Bayramında Beslenme

  • Bayram boyunca et tüketiminde aşırıya kaçmamaya çalışın.
  • Genelde et tüketimindeki artış ile birlikte sebze tüketimi azalır. Ancak etin yanında tüketeceğiniz salata veya sebze sayesinde etin içerisindeki protein ve demirden maksimum fayda sağlamanın mümkündür. Bu yüzden tabağınızın yarısını et yarısını sebze ya da salata ile doldurmaya özen gösterin.
  • Eti kuyruk yağı ya da tereyağı eklenmeden kısık ateşte kendi suyu ile pişirin.
  • Gün içerisinde sindirim problemi yaşamamak için kesilen eti en az 24 saat buzdolabında bekletin.
  • Bayram ziyaretlerinde şerbetli ağır tatlılar yerine sütlü, meyveli tatlılar ya da dondurma tercih edebilirsiniz.
  • Bayramda aşırı çay, kahve tüketiminden kaçının ve günlük 2,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin.