Yumurta: En kaliteli protein kaynaklarından biri olarak kabul edilen yumurtanın doygunluk hissi üzerinde güçlü bir etkisi var.
Yulaf ezmesi: Yüksek posa ve lif içeriği sayesinde, yüksek su emme kapasitesine sahip olan yulaf ezmesi mide boşalmasını geciktirerek tokluk sağlıyor.
Az yağlı etler: Az yağlı kırmızı et, tavuk göğüs eti ve balıklar yüksek protein ve az yağ içerdiklerinden daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.
Yoğurt: Zengin protein içeriği sayesinde tokluk hissi sağlar, kilo kontrolünde yardımcıdır.
Kuru baklagiller: Bitkisel protein kaynakları olan nohut, fasulye, mercimek, börülce gibi kuru baklagiller tokluk sağlar.
Lor peyniri: Yüksek protein içeriği ve hacmi sayesinde uzun süre tokluk sağlar.
Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, roka, maydanoz, nane, semizotu gibi yeşil yapraklı sebzeler hacimce yüksek ve çok düşük enerjiye sahip olmaları sebebiyle erken doygunluk hissi verirler.