34. Kalp Haftası Basın Toplantısı ve
“Türk Kalp Vakfı Doç. Dr. Edip Kürklü” Ödül Töreni

34. Kalp Haftası basın toplantısı 31 Mart Perşembe günü, Türk Kalp Vakfı Ragıp Enbiyaoğlu Konferans Salonunda, Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, Özel Hastaneler Birliği Başkanı Dr. Reşat Bahat, GOP Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Doç. Dr. Mehmet Balkanay’ın konuşmalarıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, “İki yıldır tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sayıda ölümlere, ekonomik olumsuzluklara sebep olan pandemi nedeniyle Türk Kalp Vakfı olarak bizler de yüz yüze olan tüm etkinliklerimizi ertelemek zorunda kaldık.

Kalp damar hastalıklarına bağlı ölümleri en aza indirme yolundaki koruyucu hekimlik görevimizi ve bu hastalıklara karşı halkımızın uyarılması ve hastalanmadan önce sağlıklarına dikkat etmelerinin sağlanması amacıyla dijital mecralarda verdiğimiz mesajlarla çalışmalarımızı dijital alanlarda verdiğimiz mesajlarla ve doktorlarımızın yaptığı online seminerlerle devam ettirdik.

Bu yıl aşıların etkinliği ve pandeminin hızını biraz daha azaltmasıyla yüz yüze etkinliklerimize kısmen de olsa başladık.

Tedavi edilebilir ve çok basit adımlarla önlenebilir olan kalp damar hastalıklarına bağlı ölümleri %80 oranında azaltmak hepimizin elinde…

Okullarda fiziksel ve eğitsel oyunlar, bisiklet etkinliği, olta ile balık tutuma etkinlikleri ve dijital mecralarımızda doktorlarımızın kalp sağlığı ile ilgili konuşmalarının yer alacağı 34. Kalp Haftası etkinlikleri ile “kalbimizi hatırlayıp, ona iyi bakmamız gerektiğini” anlatmaya çalışıyoruz.

Bu yılki sloganımız olan “Kalbini Koru, Yaşama Bağlı Kal” ile tüm kalplerin sağlıklı ve iyi olmasını temin etmek için çalışmalarımızı büyük bir şevkle sürdüreceğimizi belirtir, hepinize teşekkür eder, sağlıklı ve iyi kalpli günler dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından, Türkiye’de ilk kalp naklinin yapıldığı ekibin içinde yer alan, “Kalp Nakli ve Yapay Kalp Destek Sistemleri” konusunda önemli çalışmaları gerçekleştiren çok değerli Doç. Dr. Mehmet Balkanay’a, bu alandaki çalışmalarından dolayı “Türk Kalp Vakfı Doç. Dr. Edip Kürklü Ödülü takdim edildi.

34. Kalp Haftası’nın gerçekleşmesine maddi manevi destek veren kişi ve kurumlara birer teşekkür plaketinin takdim edildiği basın toplantısına, Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde kalp nakli olan ve yaşama sağlıklı olarak bağlanan Erkut Ege ve Koray Muharrem Koçak da katıldılar.

2015 Ekim ayında geçirdiği kalp krizi sonrasında hastaneye kaldırılan Erkut Ege,        3 Mayıs 2017 yılında tam da doğum gününde geçirdiği operasyonla onu yeniden hayata bağlayan kalp nakli gerçekleşiyor.. YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde kıyılan nikah ile dünya evine giren Erkut – Hülya çifti şu an bebek bekliyor.

2019 tarihinde çok ileri sol kalp yetmezliği tanısı konulan ve 2021 tarihinde kalp nakli yapılan Koray Muharrem Koçak, üniversite öğrencisi olarak eğitimine sağlıklı bir şekilde devam ediyor.