“Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Üzmeyelim” Halk Sağlığı Konferansı”

Türk Kalp Vakfı, Gaziosmanpaşa El Ele Derneği ve Gaziosmanpaşa Kızılay Şubesi işbirliğiyle organize edilen “Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Üzmeyelim” Halk Sağlığı Konferansı” özellikle gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, “Vakfımızın amacı, herkesin erken yaşlardan itibaren sağlıklı alışkanlıklar edinmesi ve bu alışkanlığı bütün bir ömür sürdürmesi için kalp damar hastalıklarına karşı bilgilendirilme çalışmaları yaparak, Türkiye genelinde bu hastalıkların riskinin azaltılmasına katkıda bulunmak ve mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmaktır.

Bu amaçla uzun yıllardır, kalp damar hastalıkları ile nasıl mücadele edileceğini, hastalanmadan nasıl önlemler alınması gerektiğini halkımıza anlatmakta ve çeşitli etkinliklerle bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Bu bağlamda, büyük çoğunluğu genç kardeşlerimizden oluşan bu güzel bilgilendirme konferansımıza emeği geçen başta Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı olmak üzere, GOP El Ele Derneği ve GOP Kızılay Şubesi Başkan ve yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

Etkinliğe katılımlarıyla büyük destek sağlayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta yaptığı konuşmada, kalp sağlığına önem verilmesi gerektiğini belirtirken, Türk Kalp Vakfı’nı anlamlı çalışmalarından dolayı kutladığını, teşekkür ettiğini ifade etti.

GOP Kızılay Şubesi Başkanı İsmail Yamak, Türk Kalp Vakfı’na sağladıkları destek için teşekkür ederken “Kalbimizi koruyalım, içinde sevdiklerimiz var” dedi.

Türk Kalp Vakfı olarak kalp sağlığı mesajlarının halka ulaşmasında büyük katkıları olan değerli katılımcılara günün anlam ve önemi adına birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Türk Kalp Vakfı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Deniz Kılıç’ “Kalp Sağlığı ve Hastalıkları”

Türk Kalp Vakfı Diyetisyeni Dyt. Gizem Deniz’ “Akdeniz Tipi Beslenmenin Genel Sağlığa ve Kalp Sağlığına Etkileri nelerdir?”

Konularında, üzmeye ve asla ihmal edilmeye gelmeyen en değerli organlarımızdan olan kalbimize nasıl iyi bakmamız gerektiği ile ilgili sunumlarıyla katılımcılara önemli bilgiler verdiler.

Galeri