Uluslararası Arhavi Kültür-Sanat Festivali Kapsamında “Türk Kalp Vakfı Kalp Sağlığı” Konferansı

Kalp damar hastalıklarına karşı halkın uyarılması, bilinçlendirilmesi, hastalanmadan önce sağlıklarına dikkat etmelerinin sağlanması ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla çalışmalarını sürdüren vakfımız, 28 Temmuz tarihinde Arhavi Belediyesi destekleri ile “Uluslararası Arhavi Kültür-Sanat Festivali Kapsamında Türk Kalp Vakfı Kalp Sağlığı” Konferansını gerçekleştirdi.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven’in yaptığı açılış konuşmasında, “Tedavi edilebilir ve çok basit adımlarla önlenebilir olan kalp damar hastalıklarına bağlı ölümleri %80 oranında azaltmak mümkün. Bir sivil toplum kuruluşu olarak bizler de önemli bilgiler ve uyarılarımızı halkla paylaşmak için seminerler, konferanslar düzenlemekteyiz.

Bu bağlamda, “Uluslararası Arhavi Kültür-Sanat Festivali” kapsamında, Arhavi Belediyesi destekleri ile gerçekleştirdiğimiz, alanlarında uzman hocalarımızın kalp ve beyin sağlığımızı koruma yolları konusunda önemli bilgileri paylaşacağı konferansımızla siz değerli halkımızı uyarmak ve bilgilendirmeyi amaçlamaktayız” dedi.

Halkın büyük katlımı ve ilgisi ile gerçekleşen konferansta, Türk Kalp Vakfı Başkan Yardımcısı, Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Ali Serdar Fak, “Covid Sonrası Kalp Sağlığı: Kalbimizi Nasıl Koruyalım?”  Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı, Prof. Dr. Nazire Afşar’, “Demans: Kalp ve Beyin Birlikte Korunmalı” konularında önemli açıklamalarda bulunurken ayrıca merak edilen soruları da cevapladılar.

Konferansa, Arhavi Kaymakamı, Belediye Başkanı ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Galeri